Z deníčku barmana: Vermut Sedmero

 
Rádi bychom Vám představili a více přiblížili vermut Sedmero. Kde se o něm dozvíte nejvíc? V Brně od kluků z týmu Lidi z baru. Neváhali jsme a vydali jsme se na cestu.
 
Přivítali nás Tomáš Křemen a Rudolf Forman.  
 
"Nápad na Sedmero vznikl ve chvíli, kdy jsme chtěli vytvořit autentický produkt vystihující náš kraj. A co je pro Jižní Moravu víc typické než víno? Focus na vermut se jevil jako logické i trefné řešení, protože celková nabídka v této kategorii nebyla z našeho pohledu úplně dostačující, natož aby nabízela lokální možnosti.Od začátku jsme chtěli, aby se náš vermut vyskytoval spíše v rukou lidí a barmanů, než na policích pro sváteční příležitost. Vermut si skvěle rozumí s kávou na podvečerní digestiv, s šumivým vínem v oblíbeném Spritzu nebo jednoduše s kvalitním tonikem. "
Neváhali jsme a rovnou jsme Sedmero s tonikem zkusili. Potvrzeno! Lehký a velmi osvěžující drink. 
 
Jak na něj:
  • Zvolte si sklenici vinného tipu, tak aby se Vám do sklenice vešlo celkem cca 3dcl tekutiny.
  • Do vinné sklenice dejte opatrně šest až osm kostek ledu.
  • Přidejte 4cl - 5 cl vermutu Sedmero.
  • Doplňte sklenici tonikem Double Dutch indian, což bude asi 15cl, tedy 1,5dcl.

No a drink je na světě. Dozdobte grepovou nebo pomerančovou kůrou, kterou doporučujeme prolomit nad drinkem. 

Proč to? To aby se uvolnily aromatické látky 

Na zdraví!
Viktor Šolc, iDRINKS.cz

**