KI NO BI Dry Gin 45,7% 0,7
Související produkty
Detailní popis produktu
Město Kyoto a jeho historie symbolizuje to, čeho se snažíme dosáhnout v ginu KI NO BI. Snad nejdůležitější je však inspirace, kterou poskytuje život a práce v tomto městě.
Kyoto je starobylé hlavní město Japonska, město 10.000 svatyní a kulturní srdce japonských řemesel od saké po lak na nehty, od výroby kimon až po ruční tisk
BOTANICALS
11 rostlinných látek je rozděleno do šesti skupin prvků:
ZÁKLADNÍ
Jalovec dodává vůni borovice, ale také citrusů, levandule, šalvěje, zelených květinek a pryskyřice
Kořen Orris má nezaměnitelné svěží aroma s náznaky fialek a sena
Hinoki (cypřišek) se pojí s citrusy a borovicovými prvky v jalovci
CITRUSY
Yuzu má jasnou, nespoutanou vůni, která se nachází mezi grapefruitem, mandarinkou a citronem
Yuzu KI NO BI pochází převážně z rodinného sadu v Ayabe na severozápadě Kyota
Citron dodává extra aromatický výtažek a sladce květinový prvek
ČAJ
Čaj Gyokuro pochází ze starodávné čajové zahrady Chōtaro Horii v Uji
Dodává nádech čerstvě posečené trávy a jemných květinek, ale také harmonizuje aroma
Jeho destilace také pomáhá vytvářet aroma bílé čokolády a lehce pražené sušenky
KOŘENÍ
Zázvor přidává obohacující pocit v ústech a s lehké brnění
Masao Hatano má dvě pole věnovaná pěstování zázvoru výhradně pro KI NO BI
Zrání syrového zázvoru v jeskyni přidává další rozměry chuti
OVOCE/KVĚTY
Red Shiso (Perila křovitá) a bambus jsou používány pro přidání ovocné a květinové kvality, stejně jako komplexní kořenitosti
Kombinace využití těchto dvou prvků je větší než při použití jednotlivě
Red shiso používané v Kyotské destilérce pochází z oblasti Ohara v severním Kyotu
BYLINY
Sansho má velmi výraznou a olejnatou kvalitu s přidáním štiplavých limetových prvků, trochu citronové trávy a horké pepřivosti na konci
Sansho využiváný pro KI NO BI pochází z Ayabe
Kinome, listy rostliny sansho, zjemňují ostrou chuť pepře
Samotné botanicals nedělají gin KI NO BI. Při výrobě je věnována velká pozornost tomu, aby další přísady poskytly ideální základ pro dokonale jemnou chuť.
RÝŽOVÝ DESTILÁT
Co dělá gin KI NO BI jedinečný ? Každá z jedenácti botanicals v ginu KI NO BI se maceruje v rýžovém destilátu, čímž si tento japonský gin získává nezaměnitelnou, svěží a dokonale jemnou chuť. I když je destilát technicky neutrální, má jemnou a téměř vanilkově sladkou chuť s nádechem citrusů. Primárním důvodem pro jeho použití je jeho struktura podobná umami.
VODA Z FUSHIMI
U některých destilátů je voda při výrobě ginu obvykle přehlížena. V ginu KI NO BI je naopak důležitost vody povýšena, neboť voda tvoří více než 50%. Gin se konkrétně vyrábí z vody ze studny v Tsuki No Katsura, založenou v roce 1675 jedním z nejstarších sládků ve Fushimi, jižně od Kyota. Tato oblast je také domovem některých japonských výroben saké, které tam byly založeny právě kvůli vysoké kvalitě vody.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Gin |
---|---|
Země: | Japonsko |
Obsah: | 0,7l |
Obsah alkoholu: | 45,7% |
Styl: | Dry Gin |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.