Glenglassaugh
Existuje místo, kde se země setkává s mořem. Kde se probouzejí smysly a sladký vzduch se mísí s praskotem mořské soli. Kde chutě jedou na vlnách moře a vzduchu. Dokud nepřijdou na odpočinek, na místo dokonalé harmonie. Chuť Glenglassaugh je obrazem pobřeží Sandend Bay. Kde se v zakřivených měděných destilačních zařízeních a tmavých dubových sudech rodí pobřežní single malt.
Samotný název palírny pochází z goelského slova „Glasach“, které se používá k popisu výrazných chuťových tónů jednosladu Glenglassaugh, které lze nalézt v prvcích, které palírnu obklopují. Vzduch kolem destilérky naplňuje horká svěží vůně merklíku, dveře se otevírají k moři i k nebi. Mikroflóra se snáší do každého koutu lihovaru a ztělesňuje charakter regionu. Jednosladová skotská whisky Glenglassaugh zraje v pobřežních skladech s výhledem na pískovou zátoku, hluboce živená vzduchem ze severního moře. Tento proces pomáhá vyvinout harmonickou rovnováhu mezi svěží, zralou lihovinou a sladkostí dubových sudů, vše zakončené charakteristickou mořskou solí.
„Glassaugh“ pramen se nachází na kopci Durne s výhledem na lihovar. Tento čistý zdroj místní pramenité vody ovlivňuje sladkou tropickou chuť každé láhve Glenglassaugh. Výzkumy ukazují, že Glassaugh pramenitá voda nabízí více než pětinásobek minerality průměrného vodního zdroje ve Skotsku, což je první krok k vytvoření svěžího a zralého Glenglassaugh.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem